wAAROM ELKE 6-8 weken een nieuw trainingsschema  ▪  high intensity interval training  ▪  TRAINEN VOOR EEN HOGE VETVERBRANDING

WAT IS DE BESTE OEFENING  ▪  trainen in bewegingsvlakken  ▪  voeding, schema's en energiebehoefte berekening  ▪  THE CHALLENGE

 

 

 

 

 

 

 
 ▪ Voeding & voedingsschema
  Paleo dieet
 ▪ Cardio training
 ▪ Hoge vetverbranding
 ▪ Waarom geen koolhydraten?
 ▪ Rode wijn

  Eiwitten; bouwstof

  Koolhydraten; energie

  Vetten; onmisbaar

PALEO DIEET;

OERVOEDING VOOR DE MODERNE MENS


 

 

De moderne mens heeft een luxe probleem; voor het eerst in de geschiedenis zijn er meer mensen te zwaar dan dat er mensen ondervoed zijn.

Het is in de westerse wereld moeilijker om niet te veel te eten dan om voldoende voeding te vinden. De vooruitgang heeft ervoor gezorgd dat de gezondheidstoestand van de mens enorm is verbeterd. Door antibiotica, moderne chirurgische technieken, betere hygiëne, vaccinatie en ook de veel betere algemene voedingstoestand is de gemiddelde levensverwachting sterk gestegen.


Elk voordeel heeft z’n nadeel; ondanks de toegenomen levensverwachting is er een afname van het aantal gezonde jaren. We krijgen op steeds jongere leeftijd te maken met de typische westerse ziekten die vaak een chronisch karakter kennen. Leven in de moderne westerse wereld betekent voor steeds meer mensen langer ziek zijn. Naast veel persoonlijk leed vergt het ook een grote financiële inspanning om de gezondheidszorg op peil te houden, en dan hebben we het nog niet gehad over de kosten van werkverzuim.

 

De Paleo methode is van oorsprong een Amerikaanse manier van eten dat is ontwikkeld door prof. dr. Loren Cordain. Paleo voeding komt het meest overeen met het oorspronkelijke voedingspatroon van de mens. Deze manier van eten past veel beter bij ons biologisch functioneren dan onze moderne westerse voeding. Steeds meer onderzoek laat zien dat de oervoeding die door onze voorouders miljoenen jaren is gegeten, ook voor de huidige mens kan zorgen voor een goede gezondheid, meer energie en een normaal gewicht.


Bij Paleo bestaat de voeding uit vlees en gevogelte, verse groenten, vis en schelpdieren, fruit, noten en zaden en eieren.

 

 

FREE E-BOOK;

Paleo is de meest optimale manier van eten voor de mens; het is dus voor iedereen geschikt. Speciaal voor mensen die om wat voor reden dan ook extra op hun gezondheid moeten of willen letten is het aan te bevelen om deze manier van eten te gaan volgen; ook om af te vallen is deze manier van eten heel effectief. Uit eigen ervaring weet ik dat dit een heel goede manier van eten is, uiteraard is het in het begin wennen omdat je jaren lang koolhydraten hebt gegeten en dat moet je nu achterwege laten. Hieronder staat de link voor een gratis e-book met een duidelijke en simpele uitleg over Paleo voeding; voor vragen kun je altijd bij mij terecht.

 "Paleo Diet; A Paleo diet for the 21th century"


 


 

 


 

WAAROM GEEN KOOLHYDRATEN!

Uiteraard is er in het begin altijd de verbazing over het feit dat je bijna geen koolhydraten meer mag eten, in ieder geval zeker niet de bekende koolhydraten die iedereen altijd eet zoals bijvoorbeeld brood, rijst en aardappelen. Hebben we elke dag echt zoveel koolhydraten nodig?

Over koolhydraten (suikers) bestaan de grootste verhalen maar wat is nu de waarheid?

Wanneer ik aan mensen vraag wat ze allemaal eten op een dag dan zie ik telkens weer dat ruim drie kwart van wat wij eten bestaat uit koolhydraten. Wij weten ook niet beter, we zijn hiermee opgegroeid, maar hebben we echt zoveel koolhydraten nodig?

Onder normale omstandigheden heeft de mens slechts een kleine hoeveelheid glucose (suiker/koolhydraten) nodig, de lever verzorgt het grootste deel hiervan. Van oorsprong is de mens gebouwd om vooral vet te verbranden, geen glucose (suikers/koolhydraten).

 

 

Wat is de oorzaak van dit typisch westerse probleem?

Een probleem dat ook in steeds meer andere landen die een westerse levensstijl overnemen gezien wordt?
Een goede verklaring voor dit probleem komt uit de evolutiegeneeskunde. Er is een zogenaamde mismatch tussen onze biologische, genetische structuur en de wereld waarin we leven. We zijn als huidige mens, homo sapiens, zo'n 200.000 jaar geleden op deze planeet verschenen. De evolutietheorie zegt dat soorten ontstaan omdat ze zich aanpassen aan veranderende omstandigheden. Dit betekent dat ook de eerste mens zich heeft aangepast aan de omstandigheden die heersten tijdens de periode van haar bestaan.
De moderne mens heeft de omgeving aangepast aan zijn behoeften. De vraag of deze nieuwe wereld ook past bij onze natuur, onze genetische erfenis, hebben we daarbij niet gesteld. Onze genen kunnen de snelheid waarmee onze wereld verandert absoluut niet bijbenen. We hebben ons nog lang niet aan deze nieuwe wereld kunnen aanpassen waardoor er een te groot verschil is ontstaan tussen hoe we zouden moeten leven (lees: eten, bewegen en stressituaties) en het leven in onze westerse wereld. Dit wordt het mismatch paradigma genoemd. We zijn “stonagers living in the spaceage”. Om onze gezondheid te behouden moeten we leren van deze wetenschap en ons leefpatroon aanpassen aan onze genetische, biologische behoeften. Het Paleo dieet is bij uitstek geschikt om de huidige leefomstandigheden aan te passen aan onze genetische behoeften. Gebaseerd op degelijk antropologisch en medisch onderzoek is dit dieet, voornamelijk bestaande uit mager vlees (liefst wild), gevogelte, vis, schaal- en schelpdieren, groenten, fruit, noten en zaden, een prima alternatief voor het standaard westerse voedingspatroon. U zult versteld staan wat zo’n dieet kan betekenen voor uw gezondheid.

 
 

PALEO PROGRAMMA INCLUSIEF COMPLEET 30 DAGEN PROGRAMMA MET GERECHTEN EN RECEPTEN;

 

 

▪ The Paleo Diet : Engelstalig e-book met de uitleg over het Paleo dieet
▪ The Paleo Diet : Engelstalig documentatie met duidelijke & eenvoudige uitleg over het Paleo dieet
▪ Paleo Cookbook : Engelstalig e-book met paleo recepten
▪ Paleo cookbook : Engelstalig e-book met paleo recepten
▪ Paleo programma : Compleet 30 dagen menu ingedeeld per dag met gerechten

 

 

€ 39,95

 

Prijs is incl btw en verzendkosten

 

 

Bestelwijze van het paleo programma:

Klik op bovenstaande bestel button of stuur een e-mail naar info@pt-nijmegen.nl waarin u aangeeft dit programma te willen bestellen.

Ik zal dan zo snel mogelijk contact met u opnemen voor het opstellen van het persoonlijke programma.

Mocht u vragen hebben of wilt u eerst advies dan kunt u met deze vragen ook terecht bij PT Nijmegen.

   

 

© PT NIJMEGEN - INFO@PT-NIJMEGEN.NL