SWISS BALL TRAINING TER ONDERSTEUNING BIJ SPORTSPECIFIEKE TRAINING;


 

 

Reminder about the core muscles;

 

Elke beweging van je lichaam begint bij de rompspieren en omdat deze spieren allemaal met elkaar in verbinding staan is het dus heel belangrijk

dat deze spieren goed kunnen samenwerken. Er moet sprake zijn van een goede en sterke balans voor meer kracht en explosiviteit en zo kunnen er geen beperkingen ontstaan. Door de beperkingen in het lichaam is de kans op een blessure zeer groot omdat je niet goed en efficiënt kunt bewegen terwijl je dit toch doet ......

 

De rompspieren bestaan uit de bilspieren, heupspieren, hamstrings, buikspieren en rugspieren en deze spieren staan allemaal met elkaar in verbinding. Voor een sterk lichaam van waaruit krachtige en explosieve acties kunnen ontstaan moet er een optimale samenwerking zijn

tussen deze spieren!  

 

Zonder sterke rompspieren word het een heel moeilijk verhaal om überhaupt een sterk lichaam te krijgen!

 

De rompspieren zijn een belangrijk onderdeel voor een sterker lichaam en daar moet de nodige juiste aandacht aan besteed worden.

 

Het is van groot belang om een sterke romp te hebben, die zowel voldoende stabiliteit als mobiliteit biedt. De spieren waaruit de romp (core unit) bestaat stabiliseren de wervelkolom vanaf je bekken helemaal tot aan je nek en schouders. Ze zullen ervoor zorgen dat de armen en benen explosieve bewegingen kunnen maken. Alle explosieve bewegingen beginnen vanuit de core unit en nooit vanuit de armen en/of benen zelf. Vlak voor elke beweging vanuit de armen en/of benen moeten de core spieren zichzelf aanspannen en zorgen voor stabiliteit in je lichaam. Als deze spieren niet sterk genoeg zijn of niet voldoende ontwikkeld zijn gaat het aanspannen te langzaam.

 

Core strength & stability training zal ervoor zorgen dat je harder kunt rennen, dat je hoger kunt springen en dat je bij lichamelijk contact beter in balans kunt blijven. Core strength & stability training is de basis voor explosieve bewegingen, snelheid, behendigheid, wendbaarheid, balans en coördinatie. In hoeverre je bovenstaande kwaliteiten beheerst bepaald in grote delen de prestatie tijdens een wedstrijd.

 

Sportspecifieke core strength & stability training zorgt voor het vergroten van je vermogen om snelheid te maken, een efficientere manier van kracht gebruiken, een verminderde kans op blessures, een verbeterde vermogen om snel van richting te veranderen, verbeterde balans, een verbeterde samenwerking tussen de spiergroepen en een sterkere houding.

 

De swiss ball is een tweede fase in core strength & stability training...

 

De swiss ball is een perfect trainingsmiddel bij sportspecifieke training om de rompspieren te versterken.

 

 

 

De oefeningen waarbij je gebruik maakt van de swiss ball kunnen perfect in de trainingen worden geïntegreerd.

 

De swiss ball als onderdeel van de training is een vrij nieuwe vorm van training maar wel een die zeer effectief is! Door met de swiss ball te trainen krijg je sterke buikspieren, sterke onderrugspieren en sterke bilspieren maar door het onstabiele karakter van de swiss ball worden tijdens het trainen ook met name de houdingsspieren flink aan het werk gezet.

 

Met de swiss ball kun je dus veel verschillende oefeningen doen voor met name de buikspieren en onderrugspieren om naast kracht ook balans en coördinatie te trainen. Het trainen met de swiss ball voegt een extra dimensie toe aan de krachttraining en vergroot het atletisch vermogen van sporters. Nog een extra voordeel van de swiss ball is dat je een groot aantal oefeningen die je normaal gesproken op een fitness bank uitvoert ook kunt uitvoeren op een swiss ball; door het onstabiele karakter van de swiss ball spreek je nog meer spieren aan om je lichaam in balans te houden tijdens het doen van deze oefeningen.

 
 
SPORTSPECIFIEKE TRAININGSSCHEMA'S INCL. EVERLAST SWISS BALL;

 

 

Swiss ball

:

Everlast anti-burst swiss ball, 65/75 cm inclusief pomp
Trainingsschema, fase  1 : Persoonlijk trainingsschema basis kracht m.b.t. core strength training
Periodieke test : Na afloop van het eerste schema
Trainingsschema, fase 2 : Persoonlijk trainingsschema met de swiss ball
Periodieke test : Na afloop van het tweede schema

 

De trainingsschema's zijn zeer effectief en zorgen onder andere voor sterke buikspieren en sterke rugspieren.

De trainingsschema's worden geheel opgesteld aan de hand van persoonlijke doelstellingen met gebruik van de swiss ball.

Door het gebruik van foto's en een duidelijke uitleg bij elke oefening is het trainingsschema zeer makkelijk te begrijpen, maar u kunt toch nog altijd contact met mij opnemen wanneer iets toch niet helemaal duidelijk is in het trainingsschema.

 


 

€ 49,95 

 

Prijs is inclusief b.t.w. & verzendkosten

 

 

Bestelwijze van de swiss ball en de persoonlijke trainingsschema's;

Klik op bovenstaande bestel button of stuur een e-mail naar info@pt-nijmegen.nl waarin u aangeeft om een swiss ball pakket aan te vragen.

Ik zal dan zo snel mogelijk contact met u opnemen voor het opstellen van de trainingsschema's; waarna u binnen 2 dagen de schema's en de swiss ball zal ontvangen.

 

· De trainingsschema's worden opgestuurd per post inclusief de swiss ball en u ontvangt de trainingsschema's per e-mail in .pdf formaat.

· Mocht u nog vragen hebben of wilt u eerst advies dan kunt u met deze vragen ook terecht bij PT Nijmegen.

 

Klik hier om vanuit België een bestelling te plaatsen; 

 

   

 

© PT NIJMEGEN - INFO@PT-NIJMEGEN.NL